Dr. Gentian Huti

Shef i Departamentit Anestezi Reanimacion Spitali Amerikan 3

Dr. Gentian Huti diplomohet ne vitin 2001 ne degen Mjekesi e Pergjithshme ne Fakultetin e Mjekesise, Universiteti I Tiranes. Ne vitin 2007 mbaron specializimin pas universitar ne degen Anestezi-Reanimacion. Ka punuar ne Qendren Spitalore Universitare “Nene Tereza” dhe ne nje sere spitalesh jopublike ne vazhdim. Aktualisht eshte shefi sherbimit te Anestezi-Reanimacionit ne Spitalin Amerikan 3. Eshte trajnuar dhe diplomuar jashte shtetit disa here sipsh ne kurset per ECMO, Trakeostomiperkutane etj. Autor dhe bashkeautor ne artikuj dhe postera ne kongrese jashte vendit. Interesat e tij profesionale perfshijne anestezine ne kardiokirurgji, perdorimin e epiduralestorakale ne kardiokirurgji, terapia intensive, terapiazevendesueserenale, perdorimi I antibiotikeve etj. Eshte anetar i shoqatave kombetare dhe te ESA dhe ESICM. Aktualisht eshte themelues dhe kryetari  AACTA.